Terug naar resultaten

Waarom verandering noodzakelijk was

De dynamische omgeving van de recreatiebranche vraagt om systemen die meegroeien met de veranderingen en diversiteit binnen onze sector. Om deze reden introduceert Kikk-Recreatie met trots het nieuwe Functiehuis, ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van de recreatiebranche.

De redenen voor verandering

  • Betere aansluiting: Het nieuwe Functiehuis is ontworpen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van alle ondernemingen binnen de recreatiebranche, dus toepasbaar binnen zowel de grote concerns als binnen de midden- en kleine ondernemingen.
  • Eenvoud en flexibiliteit: Met de focus op gebruiksgemak en flexibiliteit, is het nieuwe systeem toegankelijk en toepasbaar voor iedereen.
  • Transparantie in niveauverschillen: Meer duidelijkheid over de verschillen tussen functieniveaus voor zowel werkgevers als medewerkers.

Onderhoud systeem: Het nieuwe systeem is qua onderhoud flexibel en hierdoor altijd up-to-date. Hiernaast is het nieuwe Functiehuis via een digitaal platform beschikbaar voor de gehele branche.

Terug naar inleiding

Meer over het nieuwe functiehuis

Nieuw Functiehuis
  • ORBA®-methode

    De ORBA®-methode hoort tot het meest toegepaste functiewaarderingssysteem in Nederland en is eigendom van AWVN. Het is een instrument voor het analyseren van verschillen tussen functies en het uitdrukken van deze verschillen in termen van relatieve zwaarte of niveau.

  • Hoe ziet het nieuwe functiehuis eruit?

    Het referentieraster geeft de niveauverhoudingen tussen de referentiefuncties weer in 9 functiegroepen met bijbehorende salarisschalen. De referentiefuncties zijn onderverdeeld in acht disciplines:

  • Implementatie nieuwe Functiehandboek

    Met ingang van 15 mei 2024 is het nieuwe Functiehandboek Recreatie beschikbaar, voor alle werkgevers en medewerkers binnen de Recreatiebranche. Vanaf dit moment kunnen werkgevers starten met de planning en uitvoering van de overgang naar het nieuwe Functiehuis.

  • Waarom verandering noodzakelijk was

    De dynamische omgeving van de recreatiebranche vraagt om systemen die meegroeien met de veranderingen en diversiteit binnen onze sector. Om deze reden introduceert Kikk-Recreatie met trots het nieuwe Functiehuis, ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van de recreatiebranche.

  • Profendo

    Profendo is het online platform van AWVN. In Profendo wordt het branche referentieraster digitaal aangeboden voor alle werkgevers binnen een eigen werkgeversomgeving. Dit platform is gebruiksvriendelijk ingericht om het beheer en indelen van eigen organisatiefuncties binnen het branche referentieraster toegankelijk en overzichtelijk te maken voor zowel grote als kleine ondernemingen.

  • Het proces van functie-indeling

    Voor werkgevers en medewerkers die betrokken zijn bij het proces van functie-indeling binnen het nieuwe Functiehuis, zijn er vijf essentiële stappen die genomen dienen te worden. Deze stappen zijn bedoeld om de indeling van organisatiefuncties in het Functiehuis soepel en transparant te laten verlopen.

  • Het Functiehandboek Recreatie

    Alle kaders en richtlijnen van het nieuwe Functiehuis staan in het Functiehandboek Recreatie. Het Functiehandboek is een essentieel instrument dat werkgevers ondersteuning geeft bij het indelen van organisatiefuncties en het geeft medewerkers inzicht in hoe functie-indeling tot stand komt.

  • Van CATS naar ORBA

    De overgang van het CATS-systeem naar ORBA®-methode markeert een significante stap voorwaarts in de manier waarop functies binnen de recreatiebranche worden gewaardeerd en ingedeeld. Maar wat betekent deze overgang precies?