Wie/wat is KIKK recreatie?

KIKK recreatie is een handelsmerk van Stichting Sociaal Fonds Recreatie en vertegenwoordigt de sector verblijfsrecreatie (campings, bungalowparken en groepsaccommodaties). Bij KIKK recreatie zijn ruim 1.600 bedrijven aangesloten waar in het hoogseizoen ruim 31.000 mensen werken. Het bestuur bestaat uit zowel werkgevers (HISWA-RECRON) als werknemers (FNV Recreatie, CNV Vakmensen en FNV Publiek Belang).

Waar staat KIKK recreatie voor?

Werk met plezier! Dat is waar het om draait bij KIKK recreatie. Om te kunnen werken met plezier moeten de omstandigheden kloppen. Daarom zet KIKK recreatie zich in voor goede arbeidsvoorwaarden en opleidings- en (door)ontwikkelmogelijkheden in de recreatiesector. Dat doen we door middel van de cao Recreatie en diverse tools die ondernemers helpen met hun personeelsbeleid. Daarnaast zijn we constant op de hoogte van de ontwikkelingen in de recreatiesector door arbeidsmarktonderzoek dat we regelmatig uitvoeren en de nauwe banden met onderwijs en bedrijfsleven.

Welke instrumenten zijn er beschikbaar via KIKK recreatie?

De volgende instrumenten worden door KIKK recreatie, speciaal voor de medewerkers binnen de recreatiesector, aangeboden:
– Arbocatalogus
– RI&E
– Handboeken
– Arbeidsmarktadviesgesprek
– Vitaliteitscan

Daarnaast zijn er ook enkele middelen beschikbaar speciaal voor HR, zoals:
– Handboek Professioneel met Personeel
– Handboek Beter Beoordelen en Belonen

Waar kan ik de instrumenten vinden waar ik gebruik van kan maken?

De verschillende instrumenten met een daarbij behorende uitleg treft u op de website van KIKK recreatie. Onder ‘downloads’ staan verschillende documenten en via ‘Vind je KIKK’ kun je op trefwoorden zoeken.

Ik heb een vraag over premie-inning

Voor vragen over premie-inning of nota’s kunt u contact opnemen met TKP Pensioen, telefoon 050 – 582 18 00. Zij zorgen voor de ledenadministratie van KIKK recreatie (Sociaal Fonds Recreatie). Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Mailen kan ook naar werkgever@pensioenfondsrecreatie.nl.

Waar kan ik ledenmutaties doorgeven?

Voor het doorgeven van mutaties van organisatiegegevens of personeel kunt u contact opnemen met TKP Pensioen, telefoon 050 – 582 18 00. Zij zorgen voor de ledenadministratie van KIKK recreatie (Sociaal Fonds Recreatie). Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Mailen kan ook naar werkgever@pensioenfondsrecreatie.nl.

Ik heb een cao-vraag, waar kan ik terecht?

Werkgevers recreatiesector kunnen met hun cao-vragen terecht bij HISWA-RECRON, telefoonnummer 033 – 30 39 700.
Werknemers kunnen met hun cao-vragen terecht bij de helpdesk van één van de vakbonden:
FNV Publiek Belang, telefoon 088 – 36 80 368
CNV Vakmensen, telefoon 030 – 751 15 00
FNV Recreatie, FNV Recreatie – Contact & Service (fnvhorecabond.nl)

Ik wil een RI&E account aanvragen

Voor onze branche is een speciale RI&E gemaakt, helemaal toegesneden op de recreatiesector en vastgelegd in de cao Recreatie. U vindt de RI&E op rie.sectorrecreatie.nl.
Bent u als werkgever aangesloten bij KIKK recreatie, dan kunt u gratis een account aanvragen via info@kikk-recreatie.nl.
Indien u als werkgever niet bent aangesloten, kunt u tegen een vergoeding van € 200,- een account aanvragen bij het secretariaat. Zij zullen u eerst de betalingsgegevens toesturen, waarna u na betaling inloggegevens krijgt toegestuurd.

Ik ben op zoek naar de Arbocatalogus

De Arbocatalogus voor de recreatiesector en zwembranche is ondergebracht in een externe portal. Je vindt deze op: kikk-recreatie.dearbocatalogus.nl.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u bellen met het secretariaat van KIKK recreatie 0183 – 64 50 35. Mailen kan ook naar info@kikk-recreatie.nl.
Heeft u een vraag over Pensioen of de registratie van uw bedrijf- of werknemersgegevens dan belt u met TKP Pensioen telefoon 050 – 582 50 40 of als u werknemer bent 050 – 522 50 20. Mailen kan ook naar werkgever@pensioenfondsrecreatie.nl of als u werknemer bent naar deelnemer@pensioenfondsrecreatie.nl.