In de recreatiesector kun je alle kanten op. We onderscheiden vier beroepsrichtingen:

Leisure & Hospitality

Deze beroepsrichting is erg veelzijdig. En goed omgaan met verschillende soorten gasten in allerlei situaties belangrijk. Zo blijft dit beroep afwisselend en zul je je niet snel vervelen! De ene dag serveer je gerechten en drankjes in het restaurant, de andere dag ben je aanspreekpunt bij de receptie of organiseer je sport-, spel en andere activiteiten in het bedrijf.

Aqua & Leisure en Sport & Bewegen

Veel gasten zoeken tegenwoordig ontspanning door inspanning! In deze beroepsgroep is het de kunst om gasten op een enthousiaste en verantwoorde manier te laten genieten van (zwem)activiteiten. Erg belangrijk hierbij zijn veiligheid en hygiëne. Je houdt een oogje in het zeil als de gasten zich vermaken en je organiseert zelf de activiteiten of geeft instructie.

Groen & Techniek

Een verzorgde en fraaie tuin of een goed onderhouden park is de eerste blikvanger voor arriverende gasten. ‘Groene’ kennis, en kennis van techniek en technische voorschriften zijn onmisbaar bij goed functionerende en aantrekkelijke recreatiebedrijven en zwembaden. Machines en apparatuur moeten probleemloos functioneren. Binnen en buiten moet alles veilig zijn. Denk aan speeltoestellen, maar ook zwemwater moet aan alle kwaliteitseisen voldoen. Ook hier heb je voortdurend met gasten te maken.

Management & Leidinggeven

Om de veelzijdigheid bij recreatiebedrijven en buitensportbedrijven in goede banen te leiden is een stevige basis nodig. De branche is daarom op zoek naar goede managers. Je moet er niet vies van zijn zelf je handen uit je mouwen te steken! Professionele dienstverlening, klantgericht werken, marktkennis, gerichte publiciteit, efficiënte bedrijfsvoering en kwaliteitsbewaking zijn uitgangspunten voor managers en ondernemerschap in de recreatiebranche.