Vanaf 1 januari 2019 geldt er een nieuwe cao Recreatie. In de cao Recreatie zijn de arbeidsvoorwaarden voor de recreatiesector vastgelegd. Deze cao geldt voor ongeveer 15.000 medewerkers, die werkzaam zijn bij bungalowparken, campings en groepsaccommodaties. De cao loopt van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 

Fonds-cao Recreatievoorblad cao recreatie 2019-2020

Naast de cao Recreatie is er een Fonds-cao Recreatie. Deze Fonds-cao heeft een looptijd van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2020. Deze afspraken zijn het resultaat van overleg tussen sociale partners in de sector en daar wordt uitvoer aan gegeven door KIKK recreatie.

De cao Recreatie en de Fonds-cao Recreatie zijn Algemeen Verbindend Verklaard.

Salarisschalen

Per 1 juli 2020 zijn de minimumlonen verhoogd, waardoor de bedragen voor de 20-jarige onder het minimumloon zijn gekomen. Om die reden zijn de salarisschalen aangepast.

Bekijk de nieuwe salarisschalen:

Cao Recreatie app

De app ‘Cao Recreatie’ is nu te downloaden in de appstores. Met deze app heb je je arbeidsvoorwaarden altijd bij de hand. Naast de cao-teksten vind je in de app veelgestelde vragen, tools en een cao-kalender. Ook kan je meedenken over je arbeidsvoorwaarden en word je op de hoogte gehouden over de arbeidsvoorwaarden in de branche.

app store badge

Waar kan ik terecht met mijn cao-vragen?

Werkgevers kunnen met hun cao-vragen terecht bij HISWA-RECRON via telefoon 0343 – 52 47 00.

Werknemers kunnen met hun cao-vragen terecht bij de helpdesk van een van de vakbonden: