De Risico Evaluatie & Inventarisatie (RI&E)

Elk beroep heeft risico’s waardoor werknemers ziek kunnen worden of niet meer kunnen werken. In de arbowet is opgenomen dat bedrijven met personeel risico’s moeten inventaristeren en minimaliseren met een RI&E en een plan van aanpak. Voor onze branche is een speciale RI&E gemaakt, helemaal toegesneden op de recreatiesector en vastgelegd in de cao Recreatie.

Ga naar de RI&E

Hoe werkt het?

Je beantwoordt vragen die gaan over situaties bij jou op de werkvloer. Door het beantwoorden van de vragen en de tips die verschijnen krijg je al snel inzicht over een al dan niet veilige of gezonde situatie bij jou op de werkvloer. Uiteindelijk kom je tot een plan van aanpak.

In de handleiding vind je een uitleg over het gebruik van de RI&E.

Download de brochure ‘Je bedrijf, je lijf en RI&E. RecreatIE werkt er veilig mee!’

Lees in deze brochure alles over de RI&E en hoe je hier zelf mee aan de slag gaat. Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.

 

Een RI&E account aanvragen

Via deze link kan je een bedrijfsaccount voor de digitale RI&E voor recreatiebedrijven aanvragen. Heb je al een account, log dan hier direct in. Bedrijven die niet onder de werkingssfeer van de cao Recreatie vallen, en hiermee geen premie afdragen, kunnen tegen een eenmalig bedrag van € 200,00 een bedrijfsaccount aanvragen.

Het resultaat

Door aan de slag te gaan met het plan van aanpak creëer je een verbeterde werkomgeving voor je personeel. Het is eigenlijk een investering in je personeel maar ook in je bedrijf. Wat het oplevert vertelt onderstaande animatie je er meer over. 

Wat kun je als medewerker doen aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden?

Ben jij als medewerker bewust van risico’s op je werk? In deze vragenlijst tref je tips aan. Dit is een (hulp) middelen om jouw ervaringen met Arbeidsomstandigheden en de risico’s hiervan te inventariseren en mogelijk ook actie op te ondernemen. Vul de vragenlijst in en bespreek de uitkomsten van de vragenlijst met het team en met je leidinggevende.