Arbeidsmarktadviesgesprek

6 september 2016

Wil jij als ondernemer, HR-functionaris, personeelsvertegenwoordiger of lid van de OR in de recreatiesector even sparren op het gebied van arbo, arbeidsmarkt of scholing? Dan kun je daarvoor terecht bij KIKK recreatie.

José Landman, groepsleider toezicht en aankomend preventiemedewerker bij zwembad de Peppel nam het initiatief tot zo’n arbeidsmarktadviesgesprek.

“De reden voor ons om een afspraak te maken voor een arbeidsmarktadviesgesprek was de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Mijn collega Martin van der Velden die nu preventiemedewerker is, stopt per 1 september met werken en ik neem zijn taken als preventiemedewerker over. Om die taken goed over te kunnen nemen, loop ik inmiddels al een half jaar met Martin mee. Wij hadden inmiddels het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen en ook in dat traject werd het belang van de RI&E onderstreept. Onze RI&E was verouderd, dus dit was een mooi moment om deze als aankomend preventiemedewerker te actualiseren.”

“Tijdens het adviesgesprek hebben we uitleg gekregen over hoe de branche RI&E werkt en hoe deze is opgezet. We hebben stap voor stap de RI&E doorgelopen en zo meer inzicht gekregen. Het was een fijn en open gesprek. Je staat er niet alleen voor en je weet waar je terecht kunt met vragen. Dat gesprek, in combinatie met de jarenlange ervaring van Martin en al het huiswerk dat we al moesten verzetten voor het Keurmerk Schoon en Veilig, maakt dat onze RI&E weer helemaal up to date is. Uiteindelijk moest de RI&E ook gecertificeerd worden door de Arbodienst en daar zijn we met vlag en wimpel voor geslaagd. Ook in de toekomst weet ik dat ik bij jullie terecht kan.”

Over het Arbeidsmarktadviesgesprek
Heb je als ondernemer, HR-functionaris, personeelsvertegenwoordiging of ondernemingsraad behoefte aan voorlichting of advies op het gebied van arbo, arbeidsmarkt of scholing, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Geef je wensen aan op het aanvraagformulier en KIKK recreatie neemt contact op om een adviesgesprek in te plannen.

De onderwerpen die aan bod kunnen komen in een adviesgesprek zijn:

  • Arbo, gebruik: RI&E en arbocatalogus Recreatie
  • Cursussen en opleidingen: Subsidieregelingen; Tegemoetkoming Cursuskosten (werkgevers, werknemers), Tegemoetkoming Opleidingskosten
  • Nieuwe medewerkers: stagebeleid en plaatsing
  • Loopbaanontwikkeling: loopbaanontwikkelingstraject (RoutePlanner), EVC
  • HRM: uitleg gebruik instrumenten Beter Beoordelen, Belonen en Professioneel met Personeel en generatie management
  • Opleidingsplan (BOP)
  • Overheidssubsidie op gebied van scholing en arbeidsmarkt

Klik hier voor meer informatie.

Terug naar resultaten