Week van de RI&E: 21 t/m 25 juni

12 mei 2021

Voor veel bedrijven zijn de werkomstandigheden en het werk de afgelopen tijd flink veranderd. Maar hoe geef je nu nieuwe manieren van werken vorm in jouw bedrijf? En hoe zorg je dat je goed voorbereid bent op eventuele bijkomende gezondheidsrisico’s?

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) geeft jou en je medewerkers inzicht in de risico’s van onder andere thuiswerken, virussen en werkdruk in de werkomgeving, waaruit een plan van aanpak volgt om maatregelen te nemen. Zodat je voorbereid de toekomst ingaat. KIKK recreatie heeft daarom een eigen RI&E ontwikkelt die gericht is op de recreatiebranche.

Tijdens de Week van de RI&E organiseren brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs speciale activiteiten om aan de slag te gaan met de RI&E. Op de website van de Week van de RI&E staat meer uitleg hierover en kan je de activiteiten zien van andere organisaties.

Hoe trekken we meer ondernemers over de streep om aan de slag te gaan met de RI&E? Door het samen veel en vaak te noemen en goede voorbeelden te laten zien. Hieronder drie artikelen die onlangs gepubliceerd werden in De Ondernemer, een artikel op onze eigen website en een overzicht met handige praktijkvoorbeelden en tools. Deel ze in uw eigen netwerk.

Artikelen en tools om zelf te gebruiken of te delen

Hieronder drie artikelen die onlangs gepubliceerd werden in De Ondernemer, een artikel van de Week van de RI&E website en een overzicht met handige praktijkvoorbeelden en tools.

Meerjarenplan SZW voor betere naleving RI&E

In 2020 startte het ministerie van SZW een meerjarenprogramma om de naleving van de RI&E te verbeteren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Met een kamerbrief en rapportage informeert de minister over de voortgang in het eerste jaar.

Lees meer op RIE.nl

Podcast: de RI&E levert meer op dan je denkt

Bij gesprekken over goede arbeidsomstandigheden gaat het al snel over de kosten van het uitvoeren van de RI&E en investeringen op de werkplek. Maar wist je dat elke geïnvesteerde euro uiteindelijk het dubbele oplevert? Bonny de Vries van het Steunpunt RI&E legt in deze podcast uit hoe het zit met de kosten en baten van een gezonde werkplek.

Beluister de aflevering

Terug naar resultaten