Steeds minder buitenlandse toeristen in Nederland

27 juli 2021

Vorig jaar was er al een daling in het aantal buitenlandse toeristen en ook dit jaar zet de daling door. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) deed hier onderzoek naar en verwacht dit jaar 6,5 miljoen bezoekers uit andere landen. Vorig jaar ontvingen we 7,3 miljoen mensen en het jaar daarvoor meer dan 20 miljoen.

Gezien de coronacrisis is dit uiteraard geen verrassing. Nederland kleurt donkerrood inmiddels en dat is niet uitnodigend geeft NBTC aan. De voorspelling is gebaseerd op de cijfers van Q1 inclusief de actuele getallen van onder andere vakantieparken.

Vooral de Britten kiezen minder voor Nederland, maar liefst de helft blijft weg. Ook Duitsers kiezen een stuk minder voor Nederland. Alleen de Belgen laten zich nog niet afschrikken en kiezen toch graag voor een vakantie net over de grens.

Ook zakelijke reizen zijn flink teruggelopen. Het thuiswerken en uitblijven van fysieke events en congressen hebben vooral op de binnensteden effect.

Wel gaan we zelf meer in eigen land op vakantie, ongeveer 11 procent meer. Maar NBTC zegt hierover: “Ten opzichte van een normaal jaar is dat ook nog steeds een daling van circa 15 procent”, zegt Van Vuuren. “Vergelijkbaar met het niveau van 2015.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht op nu.nl

Terug naar resultaten