Foto

Recreatiepark Terspegelt wint de award voor leerbedrijf van het jaar 2016 recreatie!

18 februari 2016

Op 16 februari 2016 is de award voor Leerbedrijf van het Jaar 2016 Recreatie uitgereikt aan Recreatiepark TerSpegelt uit Eersel. Deze award is de erkenning voor leren in de praktijk in de recreatiesector. TerSpegelt heeft de verkiezing gewonnen van Vacansoleil Eindhoven en Roompot Hof Domburg. De boventoon in het juryrapport werd gevormd door het ‘warme’ bad waar de stagiair bij TerSpegelt in terecht komt. Daarnaast biedt TerSpegelt de een uitdagende en innovatieve leeromgeving waar zelfs contact met de ouders van de stagiair onderdeel van uit maakt. De award werd uitgereikt door Mariska Pronk van Kennemer Duincampings, Leerbedrijf van het Jaar 2015.

Over de verkiezing

De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse evenement Recreatie Toppers 2016 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De verkiezing ‘Leerbedrijf van het Jaar’ is de erkenning voor leren in de praktijk in de recreatiesector. SFRecreatie onderstreept het belang van goede leerbedrijven en heeft daarom de organisatie van de verkiezing. De verkiezing werd tot vorig jaar door kenniscentrum Kenwerk georganiseerd. Daar de kenniscentra per 1 september 2015 zijn overgegaan in de landelijke en overkoepelende organisatie SBB. Vanaf dat moment heeft SFRecreatie besloten om het stokje over te nemen. Een deskundige vakjury bestaande uit sociale partners, SBB en de winnaars van de voorgaande verkiezingen, begeleidt deze verkiezing.

Vanaf september 2015 was het mogelijk om leerbedrijven voor te dragen voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2016 Recreatie. Er kwamen vijftien aanmeldingen binnen en uit deze vijftien aanmeldingen zijn door de jury drie genomineerden geselecteerd:
Roompot Hof Domburg
TerSpegelt Eersel
Vacansoleil Eindhoven

De jury heeft deze drie bedrijven bezocht en beoordeeld op de volgende criteria: opleidingsbeleid, innovatie, het contact met de school, opleidingsklimaat, begeleiding door de praktijkbegeleider en het vervullen van een ambassadeursrol voor de sector. Naast het oordeel van de jury, heeft ook het publiek meegestemd. Via de website hebben 1.389 personen hun stem laten horen en ook op de dag van de uitreiking hebben de aanwezigen meegestemd. Het oordeel van de jury kwam overeen met dat van de aanwezigen, want 51% van het publiek stemde op TerSpegelt.

Terug naar resultaten