In de recreatiesector is het hebben en houden van voldoende personeel een grote uitdaging. Zo groot zelfs, dat 30% van de bedrijven met personeelstekort onzeker is over de toekomst. Het toenemende personeelstekort, door onder andere minder studenten en medewerkers die de sector verlaten, vraagt om actie! HISWA-RECRON, FNV Recreatie en KIKK recreatie hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar het imago in de sector onder werkgevers, werknemers en studenten.

Hieruit blijkt dat werknemers trots zijn op hun baan, met een gemiddelde score van 7,5. Maar arbeidsvoorwaarden, salaris en doorgroeimogelijkheden kunnen volgens hen beter. Daarom denken werkgevers hier het meest over na als oplossing voor personeelstekort.

Studenten die één van de MBO opleidingen Leisure & Hospitality volgen, zijn enthousiast over een toekomstige baan in de sector. Toch overweegt meer dan de helft na de studie in een andere sector te gaan werken. Bij deze overweging vinden studenten een goed salaris, leuke collega’s en een leuk team passen bij hun ideale baan.

Als werkgever en opleider kan je inspelen op de behoefte van werknemers en studenten.

Weet jij wat te doen? Neem voor tips, ondersteuning en opleidingsmogelijkheden contact op met HISWA-RECRON, FNV recreatie en KIKK recreatie.