Persbericht: Winnaar verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2018

30 maart 2018

De winnaar voor de verkiezing ‘Leerbedrijf Recreatie 2018’ is bekend: Recreatiepark TerSpegelt uit Eersel.

 Eerste reactie van de winnaar:
Dorien Verschuijten, manager Marketing & Communicatie

 “Wij zijn ontzettend trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Een kroon op ons werk als leerbedrijf. Bij TerSpegelt werken stagiaires op diverse afdelingen. Wij doen ons uiterste best om ze echt te laten ervaren wat werken in de recreatiebranche is en dat voor iedere stagiaire op een passend niveau. We vinden het contact en samenwerking met diverse scholen erg belangrijk. Gezamenlijk leiden we toch de recreatiemedewerker van de toekomst op..”

Mariska Pronk van Kennemer Duincamping de Lakens (Leerbedrijf Recreatie 2017), gaf woensdagmiddag 28 maart, het stokje door aan Recreatiepark TerSpegelt. De uitreiking van de verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2018 vond plaats tijdens een bijeenkomst voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven van KIKK recreatie. Doorslaggevend in de beoordeling was de manier waarop Recreatiepark TerSpegelt omgaat met stagiaires. De stagiaires zijn onderdeel van het team en ze hebben een duidelijke visie op opleiden. De lat ligt hoog, waardoor zij de leerlingen zoveel mogelijk leren.

Sterke concurrentie

Uit 58 aanmeldingen zijn drie genomineerden geselecteerd voor de verkiezing, namelijk:

Camping De Norgerberg – Norg

Laco sportcentrum Leerdam – Leerdam

Recreatiepark TerSpegelt – Eersel

Uit het juryrapport komt naar voren dat alle drie de parken op hun eigen wijze invulling geven aan het begeleiden en opleiden van stagiaires. Er is veel passie en plezier aanwezig; de genomineerden zijn een warm bad voor de stagiaires. De doorslaggevende factoren bij Recreatiepark TerSpegelt is de wijze waarop zij gebruik maken van een opleidingsbeleid en het contact met het onderwijs.

Niet alleen de jury bepaalde de uitslag. De 1.271 online stemmen van het publiek bepaalden 30% van de uitslag en tijdens de bijeenkomst, vlak voor de uitreiking, waren de stemhokjes geopend. Deze stemmen van het publiek telden voor 10% mee.

De uitreikingDe uitreiking van de award vond plaats tijdens een netwerkbijeenkomst voor onderwijs en bedrijfsleven. De award werd uitgereikt door Mariska Pronk van Leerbedrijf Recreatie 2017, Kennemer Duincamping de Lakens. Mariska vertelde dat het erg knap is dat de drie bedrijven hier staan: “Het zijn nu al winnaars!” Zij draagt met trots het stokje over.

De bijeenkomst stond in het teken van de medewerker van de toekomst. Wat is er belangrijk aan de medewerker van de toekomst? Dagvoorzitter Eva Helmond nam alle aanwezigen mee in ‘over de streep’. De deelnemers kregen een aantal prikkelende stellingen te zien, waarna ze moesten kiezen of zij het eens of oneens waren. Er ontstond veel interactie en discussie in de zaal. Ook de locatie van de bijeenkomst was bijzonder: De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Een locatie waar de branche wat van elkaar kunnen leren. Het onderwijs en bedrijfsleven werken hier nauw samen en er is erg veel kruisbestuiving.

Over de verkiezing
Elk jaar wordt de verkiezing voor ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar’ in de recreatie- en zwembadsector georganiseerd. De verkiezing vormt dé erkenning voor praktijkleren in de recreatie- en zwembadsector. Recreatiebedrijven en zwembaden kunnen voor de verkiezing in aanmerking komen door voorgedragen te worden of zichzelf kandidaat te stellen.

Tijdens het jurybezoek worden de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, het vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten.

Foto: Henk Ganzeboom, Kobalt Fotografie DuPho

Terug naar resultaten