Op weg naar een nieuwe arbeidsmarkt

29 maart 2017

Een terugblik op het sectorplan van KIKK recreatie

Van september 2014 tot maart 2017 hebben werkgevers en werknemers gebruik kunnen maken van de (subsidie)mogelijkheden binnen het sectorplan KIKK recreatie. Het sectorplan omvatte een aantal tools, trainingen, advies en tegemoetkomingen om de sector ‘gezond en vitaal’ te houden. Er was ruim 1 miljoen euro beschikbaar aan regelingen en mogelijkheden en daar heeft de sector goed gebruik van gemaakt.

De projecten uit het sectorplan waren enerzijds gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Anderzijds waren er tools en advies om de slagkracht en deskundigheid van ondernemers op het gebied van personeelsmanagement en duurzame inzetbaarheid te vergroten. Een aantal maatregelen uit het sectorplan was zo succesvol, dat KIKK recreatie ze ook nu, na afloop van het sectorplan, blijft aanbieden. Denk hierbij aan de gratis arbeidsmarktadviesgesprekken voor ondernemers en HR medewerkers.

Wat is duurzame inzetbaarheid:

  • dat medewerkers hun talenten optimaal benutten, steeds op de goede plek zitten of ernaar toe bewegen en maximaal bijdragen aan het bedrijf;
  • langer en met plezier blijven werken nu en in de toekomst;
  • werken aan leuk werk!

Over het sectorplan

Nieuwsgierig naar wat je gemist hebt? In deze brochure vind je alle informatie over het sectorplan. Bij KIKK recreatie kijken we tevreden terug op het Sectorplan, maar een aantal onderdelen sprongen er echt uit:

Trainingen voor medewerkers of toekomst gerichte scholing: Duurzame ontwikkeling heeft alles te maken met ontwikkelen en opleiden. Dankzij het Sectorplan was het mogelijk om cursussen en trainingen te volgen met extra subsidie. In plaats van de gebruikelijke € 400,- kon je gebruik maken van € 800,- subsidie. Ruim 3.687 medewerkers in de recreatiesector hebben daar gebruik van gemaakt.
Uiteraard kun je nu nog gebruik maken van de gebruikelijke opleidingssubsidie. Kijk maar eens in de cursuscatalogus of bij de subsidieregelingen voor meer informatie.

Arbeidsmarktadviesgesprekken – Door middel van deze gratis adviezen hebben twintig ondernemingen in de sector advies en voorlichting gekregen over Opleidingen, Subsidieregelingen, Arbo, Duurzame inzetbaarheid, Personeelsbeleid etc. De vraag naar deze gesprekken was zo groot, dat KIKK recreatie heeft besloten om ze ook in 2017 gratis aan te bieden. Lees hier meer over de arbeidsmarktadviesgesprekken.

Trainingen voor ondernemers – Niet alleen voor medewerkers, maar ook speciaal voor ondernemers zijn er trainingen en workshops georganiseerd. Deze stonden in het teken van duurzame inzetbaarheid. Leuk aan de workshops was de actieve uitwisseling tussen de bedrijven over verschillende onderwerpen zoals personeelsbeleid en investeren in duurzaamheid.

Vitaliteitsscans – De langstlopende tool uit het Sectorplan was de Vitaliteitsscan. In totaal hebben 33 medewerkers in de sector gebruik gemaakt van deze gratis scan en daardoor meer inzicht gekregen in hun vitaliteit, inzetbaarheid, behoeften en drijfveren. Deze scan was alleen beschikbaar voor medewerkers van 55 jaar en ouder. Een ervaringsverhaal over de Vitaliteitsscan.

Terug naar resultaten