Foto

Onderzoek naar de toekomst van de arbeidsmarkt in de recreatie. Jij doet toch ook mee?

30 juni 2017

Ben je benieuwd hoe de arbeidsmarkt recreatie er uit gaat zien in de toekomst? Wij als KIKK recreatie wel en daarom voeren wij in de zomer en het najaar van 2017 een grootschalig arbeidsmarktonderzoek uit. Eerder deden we dit apart voor werkgevers en werknemers, maar nu gaan we deze resultaten voor het eerst samen presenteren. Het werknemersonderzoek start begin augustus 2017. De werkgevers ontvangen de vragenlijst in september. De resultaten publiceren we online.

Waarom?
KIKK recreatie staat voor goede informatie over de recreatiesector. Wij denken dat de arbeidsmarkt, maar juist ook de opleidingen in ons vakgebied van groot belang zijn voor de ontwikkeling van de sector op zich. Hoe verhouden vaste krachten zich tot flexibele arbeidskrachten en welke opleidingen hebben werknemers gevolgd? Sluiten deze opleidingen aan bij wat de werkgevers nodig hebben? Dankzij dit onderzoek krijgen we inzicht in wat er leeft in de sector en kunnen we passende hulpmiddelen en tools maken voor bedrijven én medewerkers.

Hoe?
Wij zullen digitale vragenlijsten verzenden aan zowel werkgevers als werknemers. Als KIKK recreatie hebben wij geen beschikking over gegevens van de werknemers, daarom krijgen werknemers dit via de werkgevers. Ook zullen we hier natuurlijk de link plaatsen naar het onderzoek.

Een groot voordeel in ons onderzoek van dit jaar, wat uitgevoerd wordt door ABF Research, is dat we gebruik maken van microbestanden. Dit houdt in dat niet meer alle informatie ingevuld hoeft te worden in de vragenlijst, maar dat ABF Research gebruik kan maken van informatie van bijvoorbeeld de Belastingdienst of DUO. De vragenlijsten zullen korter zijn en daarom minder tijd in beslag nemen.

Wanneer?
De vragenlijst voor het werknemersonderzoek sturen wij begin augustus toe en de vragenlijst voor het werkgeversonderzoek ontvang je in september.

Supertoffe prijzen voor de werknemers!
Voor de werknemers is het resultaat van het onderzoek niet meteen zichtbaar. Om voor hen de drempel te verlagen om mee te doen aan het onderzoek, verloot KIKK recreatie prijzen onder de deelnemende werknemers. De details hiervan worden gedeeld als de vragenlijst online staat.

Resultaten
Wij verwachten de resultaten eind 2017 op interactieve wijze te presenteren op onze website.

Meer informatie
Wil je meer weten over het arbeidsmarktonderzoek in de aanloop of tijdens het onderzoek? Neem dan gerust contact op met het secretariaat van KIKK recreatie:
telefoon: 0183 – 64 50 35
e-mail: info@kikk-recreatie.nl

 

 

Terug naar resultaten