Nederlanders druk zomervakantie aan het boeken

31 maart 2021

Van alle kanten komen de signalen dat Nederlanders volop hun zomervakantie aan het boeken zijn. Stratech meldde vorige week dat in hun boekingssystemen het aantal reserveringen voor de zomer op +16% staat en ook komen Oad, Belvilla en Vliegtickets.nl met hoopvolle cijfers.

Daarmee wordt eerder onderzoek van ANVR bewaarheid waaruit bleek dat 84% van de Nederlanders weer op vakantie wil, zodra het kan. Oad ziet het aantal vakantieboekingen, gemaakt door senioren, de laatste 2 weken enorm toenemen.

Het is een opvallende trendbreuk ten opzichte van de afgelopen maanden waarin het aantal boekingen aanzienlijk lager lag. Na de haast verplichte vakantie in eigen land in 2020 ziet Belvilla dat bestemmingen buiten Nederland inmiddels weer de overhand nemen.

Meer dan de helft van de Nederlandse boekers (55%) heeft voor de zomer een vakantiewoning buiten Nederland vastgelegd. Het aantal geboekte vliegtickets voor de zomervakantie is de afgelopen weken verdubbeld ten opzichte van de twee weken ervoor. Dat blijkt uit data van Vliegtickets.nl.

Lees hier het gehele artikel van Nritmedia

Terug naar resultaten