Genomineerden verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2018 bekend

15 december 2017

De genomineerden voor de verkiezing ‘Leerbedrijf Recreatie 2018’ zijn bekend. In 2018 vindt de strijd plaats tussen (in willekeurige volgorde):

  • Camping De Norgerberg – Norg
  • Laco sportcentrum Leerdam – Leerdam
  • Recreatiepark TerSpegelt – Eersel

Uit 15 inzendingen heeft de vakjury deze drie voordrachten genomineerd. De vakjury bestaat uit sociale partners, vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en het winnende leerbedrijf uit 2017. In het voorjaar van 2018 wordt de award uitgereikt. Details over deze uitreiking volgen.

Eerste reacties van de genomineerden:

Suzanne van Rijswijk – Camping De Norgerberg
“We waren flabbergasted toen we hoorden dat we genomineerd zijn. Maar wat zijn we blij! We doen wat goed voelt en waarvan wij denken dat het goed is voor de jongens en meiden. Dat dit gewaardeerd wordt, is echt hartstikke fijn. Het is belangrijk om goed voor de stagiaires te zijn: zo zorgen we voor goede collega’s in de sector.”

Corry Ouburg-Verstegen – Laco sportcentrum Leerdam
“Enorm blij en trots zijn we dat we genomineerd zijn. Sowieso is het heel fijn dat er studenten zijn die hier stage willen lopen. Hoe wij het aanpakken? We zien de stagiaires als collega’s, niet als mensen die de rotklusjes opknappen. Ze draaien volwaardig mee onder begeleiding van ons. Leren doe je in de praktijk. Zien is leuk, maar doen is beter.”

Kim van Huijkelom – Recreatiepark TerSpegelt
“Onverwacht was het wel, dat we weer genomineerd zijn voor de titel. In 2016 hebben we de verkiezing namelijk gewonnen en zo snel weer genomineerd zijn, is heel bijzonder. Hoe dat komt? We hebben een inwerkprogramma en zorgen voor gerichte begeleiding. De leerlingen zijn belangrijk voor ons, we nemen ze serieus. We gaan dus zeker ons best doen die titel weer binnen te halen!”

Over de verkiezing
Elk jaar wordt de verkiezing voor ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar’ in de recreatie- en zwembadsector georganiseerd. De verkiezing vormt dé erkenning voor praktijkleren in de recreatie- en zwembadsector. Recreatiebedrijven en zwembaden kunnen voor de verkiezing in aanmerking komen door voorgedragen te worden of zichzelf kandidaat te stellen. De vakjury nomineert vervolgens drie bedrijven die bezocht worden door de jury. Tijdens het jurybezoek worden de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, het vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De jury bepaalt samen met het publiek wie de winnaar wordt.

Ook jouw stem telt
Niet alleen de vakjury bepaalt de winnaar, ook jij kunt stemmen. Begin 2018 stellen de drie genomineerden zich in een korte video voor op onze website www.kikk-recreatie.nl. Daar kun jij vervolgens je digitale stem uitbrengen. Meer informatie over het publieksstemmen volgt in het nieuwe jaar.

Terug naar resultaten