Duurzame vakantieparken, een mooie ontwikkeling!

7 september 2021

Er komen de laatste tijd steeds meer berichten voorbij van Nederlandse vakantieparken die bij de ontwikkeling van nieuwe parken duurzaamheid voorop stellen. We lichten enkele nieuwsberichten en trends toe.

EuroParcs presenteert op De Floriade een showcase voor duurzame verblijfsrecreatie

Europarcs is premium partner geworden van de Floriade, een wereldtuinbouwtentoonstelling, waar bomen, planten, bloemen en landbouw de groene basis vormen. Het thema Floriade 2022 is Growing Green Cities. Voor EuroParcs is dat een thema dat volledig aansluit op 2 belangrijke pijlers van de visie op recreatieparken van de toekomst:

  • de ontwikkeling van de volledig duurzame recreatiewoning
  • de planologische opbouw en inrichting van het duurzame vakantiepark van de toekomst.

Lees hier het volledige nieuwsbericht

Qurios Gulpen; duurzaam vakantiepark in Limburgse heuvelland

Dit park werd gebouwd in het Gulpdal en vervangt het verouderde bungalowpark Euverem. Inmiddels zijn de eerste gasten gearriveerd!

“Bij de bouw is gestreefd naar harmonische integratie van de bebouwing in het heuvellandschap en het zoveel mogelijk ontzien van bestaande bomen en struiken. Wel zijn waar dat nodig was nieuwe bomen en struiken geplant, zodat de optimale groenbeleving in stand blijft. Bij het leeuwendeel van cottages is het systeem van houtskeletbouw toegepast.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht en bekijk de foto’s van deze unieke vakantiewoningen!

Circulair Roompot park in Belgisch Limburg opent op 15 oktober

Roompot profileer het park als ‘Het meest duurzame vakantiepark van België“De vele duurzame initiatieven zorgen er zelfs voor dat de CO2 geneutraliseerd wordt die gasten de volgende 25 jaar zullen uitstoten wanneer ze naar en van het park reizen.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht

Terug naar resultaten