Community Toegankelijke Recreatie van start

25 maart 2021

Op 1 februari 2021 ging de community Toegankelijke Recreatie online. Initiatiefnemer is Karin Stiksma van Joint Projects die al ruim een jaar met veel enthousiasme aan de opstart van de community werkt: “Het gaat om brede toegankelijkheid; fysieke toegankelijkheid, informatie toegankelijkheid, sociale toegankelijkheid, financiele toegankelijkheid en digitale toegankelijkheid.

Haar eerste observatie van de vrijetijdssector rond toegankelijkheid leverde een gemixt beeld op: “Ik zag dat er veel gebeurde maar vooral ad hoc op projectniveau, het was versnipperd en het blijft vaak op middelmanagementniveau hangen.”

Ze zag mooie initiatieven en bevlogen mensen, maar geen plek waar zowel ondernemers als ervaringsdeskundigen en experts op allerlei gebieden elkaar konden vinden. En als je toegankelijkheid vanuit het perspectief van beleidsmakers bekeek, was er helemaal geen aandacht voor de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking.

“Alle aandacht en geld ging naar de primaire levensbehoeften rond werk, zorg en onderwijs”, stelt Stiksma. “Recreatie werd gezien als luxe. Mijn stellige overtuiging is dat recreatie noodzaak is, zeker voor mensen met een beperking.”

Lees meer op de website van Toegankelijke Recreatie

Terug naar resultaten