Foto

Bent u 55 jaar of ouder? Maak dan gebruik van de 50 gratis vitaliteitscans!

1 maart 2016

Als u lekker in uw vel zit dan is dat goed voor uzelf, collega’s, klanten en het bedrijf. Een vitaliteitsscan geeft inzicht in uw behoeften en drijfveren. Met dat inzicht kan actie ondernomen worden om vitaal en duurzaam inzetbaar aan het werk te blijven. SFRecreatie stelt 50 scans gratis beschikbaar voor medewerkers in de recreatiesector van 55 jaar en ouder. Dus wees er snel bij en meld u nu nog aan!

De Vitaliteitscan bestaat uit het invullen van een digitale vragenlijst, een persoonlijke rapportage, een adviesgesprek, het zelf maken van een plan van aanpak en uiteindelijk een effectmeting. Eén van de deelnemers aan de scan vertelt:

“Ik had al langere tijd het gevoel dat ik vermoeider van mijn werk kwam dan vroeger. Ik ben nu 57 jaar en de onregelmatigheid en het intensieve werk vielen me wel zwaar. Ik begon me af te vragen of ik zo nog jarenlang door wilde en ook privé kreeg ik andere behoeftes. Mijn leidinggevende wees me op deze scan via SFRecreatie. Na het invullen van de digitale scan en de daarop volgende rapportage had ik al een aantal concrete aanknopingspunten om over na te denken, maar ook nog veel vragen.

Tijdens het adviesgesprek met de coach konden we hierover praten en werd mij duidelijk waar ik als eerste mee aan de slag kon. Ik heb een plannetje gemaakt, wat uiteindelijk uit veel meer bestond dan ik zelf had gedacht. Ik ben er serieus mee aan de slag gegaan en alhoewel het traject helemaal anoniem is, heb ik alles open besproken met mijn leidinggevende. We zijn overeengekomen dat ik minder avonddiensten draai en om de week op vrijdag vrij ben, financieel is dat voor mij gelukkig haalbaar.

themadoelenOok privé waren er wel wensen ontstaan, zo ben ik weer gaan vissen en ben samen met mijn vrouw begonnen met een nordic walking cursus. Ook zijn we gezonder gaan eten of liever bewuster. Daar hebben we een goed gevoel bij. Dit najaar begin ik met een schildercursus, dat heb ik altijd al eens gewild. Grappig dat zo’n traject dan de aanleiding is om dat ook echt te gaan doen. Ik heb beslist geen spijt van mijn keuze om mee te doen aan de scan. Ik voel me weer energiek en positief en de vitaliteitsscan heeft mij uiteindelijk veel meer gebracht dan ik had gehoopt. Een aanrader.”

Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie naar vitalavie.nl/sfr of neem rechtstreeks contact op met de erkende opleider Vitalavie (of via 06 – 336 908 13). Na afloop kan de werkgever óf de medewerker zelf declareren via het digitale subsidieportal van SFRecreatie.

Terug naar resultaten