(Nieuwe) Training Praktijkopleider verplicht vanaf 1 september 2023

30 augustus 2023

Als je in het bedrijf MBO-studenten wilt opleiden, dan is een officiële erkenning door SBB van het bedrijf verplicht. Zonder de erkenning ‘SBB Erkend Opleidingsbedrijf’ mag je in het bedrijf geen mbo-studenten opleiden middels een stage (BOL) of een leerwerk traject (BBL).

Vanaf 1 september 2023 moet een bedrijf beschikken over een opgeleide praktijkopleider om voor de SBB-erkenning in aanmerking te komen.

Training praktijkopleider
De ontwikkelingen in onderwijs, arbeidsmarkt en bedrijven gaan snel. Daarom is een nieuwe training praktijkopleider ontwikkeld. Na het volgen van deze nieuwe training weet jij hoe je effectief een student in de BOL of BBL kunt begeleiden. SBB stelt deelname aan deze nieuwe training als voorwaarde voor een erkenning van jouw bedrijf als ‘SBB Erkend opleidingsbedrijf’.

De training moet gegeven zijn door een HISWA-RECRON erkend instituut om in aanmerking te komen voor de vergoeding. Vooralsnog zijn dit Endurance en Recreatie-trainingen .
De inhoud, de duur, de afsluiting én de kosten van de training zijn bij beide opleidingsorganisaties gelijk. Je mag zelf kiezen bij welke van deze organisaties deze training gevolgd wordt.

Tegemoetkoming Training Praktijkopleider
KIKK Recreatie vergoedt de kosten voor deelname aan de training Praktijkopleider van Endurance en Recreatietrainingen. De kosten voor deze training declareer je achteraf bij KIKK Recreatie. Dit vraagt slechts enkele minuten van jouw tijd. Klik hier voor de vergoeding van de training via KiKK Recreatie

Volg je na 1 september 2023 een training bij Endurance of Recreatie-Trainingen?
SBB erkent jouw deelname aan deze training.

Heb je vóór 1 september 2023 een andere training gevolgd tot praktijkopleider?
SBB erkent jouw deelname aan deze training. Je hoeft niet opnieuw een training te volgen.

Bekijk de filmpjes – twee praktijkopleiders aan het woord:

Praktijkopleider Molenwaard

Praktijkopleider ‘t Mölke

Terug naar resultaten