EEN GEZONDE EN VERANTWOORDE WERKPLEK
De Arbocatalogus biedt praktische maatregelen voor diverse thema’s. Hoe ga je om met agressie en geweld? Wat is de juiste zithouding? Hoe ga je met ongewenste omgangsvormen om? Allemaal vragen die aan bod komen in de Arbocatalogus. Lees meer over de thema’s om knelpunten op bovenstaande gebieden aan te pakken. Je vindt onze Arbocatalogus in een externe portal.
Ben jij een kennisdeler?
Al wat langer werkzaam in de recreatiebranche? Dan beschik je vast over meer (levens)ervaring en kennis. Wil jij die delen met collega’s? En hoe pak je dat aan? Test jezelf met onze tool!
1. Startgesprek
De leidinggevende en medewerker voeren een startgesprek over de rol en functie van de medewerker binnen het bedrijf. De zelftest Kennisdeler wordt onder aandacht gebracht. Daarbij wordt het doel en het belang van de test besproken.
2. Invullen zelftest
Zowel de leidinggevende als de medewerker vullen, onafhankelijk van elkaar of gezamenlijk, de test Kennisdeler in. De twee ingevulde vragenlijsten vormen de basis voor de volgende stap.
DOE DE TEST
3. Gesprek
De testresultaten vormen de basis voor een open, inventariserend gesprek over de mogelijkheden die de medewerker ziet om zich een rol van bijvoorbeeld kennisdeler of praktijkbegeleider eigen te maken. Voor leidinggevenden bestaat er een leidraad voor dit gesprek.
4. Terugkoppeling
Tijdens deze stap delen de leidinggevende en de medewerker hun ervaringen met betrekking tot de invulling van de nieuwe rol als kennisdeler van de medewerker.
5. Evaluatie
Ongeveer drie maanden na afronding van het traject volgt een evaluatiegesprek, inclusief verslag met gezamenlijk vastgestelde actie- en aandachtspunten.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5