Terug naar resultaten

Ervaringscertificaat (EVC)

Delen via:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someone

Een Ervaringscertificaat (EVC) laat zien wat medewerkers in huis hebben. EVC geeft werkgevers een betrouwbaar overzicht van de kennis en vaardigheden van werknemers. U weet daardoor precies op welk niveau uw werknemers kunnen functioneren. Zo worden zij flexibeler inzetbaar. Ook kunnen zij bijvoorbeeld sneller een opleiding doorlopen doordat vrijstelling kan worden verkregen voor de via EVC bewezen onderdelen. En EVC leidt vaak tot meer zelfvertrouwen en dat werkt motiverend.

Voor wie
Voor medewerkers in de recreatiesector zijn diverse EVC-trajecten beschikbaar. Voor de zwembranche is door partijen in de sector een EVC-procedure ontwikkeld die via NPZ|NRZ wordt aangeboden. Voor uitgebreide informatie zie www.evczwembranche.nl of www.ervaringscertificaat.nl.

Resultaat
Zodra een EVC-traject succesvol doorlopen is, ontvangt de deelnemer een Ervaringscertificaat. Een Ervaringscertificaat is een bewijs van iemands persoonlijke kwaliteiten. Kwaliteiten die bijvoorbeeld zijn ontwikkeld tijdens een formeel leerproces op school, maar ook verder ontwikkeld aan de hand van aanvullende cursussen en (informele) activiteiten tijdens het werk en daarbuiten.

Declareren
Na afronding van het EVC-traject kun je, zodra de kosten zijn betaald, het traject declareren via het subsidieportaal. Hier kun je – na het aanmaken van een werknemersaccount – de declaraties digitaal indienen en de status daarvan inzien onder Mijn account. Indien de medewerker valt onder de cao Recreatie of cao Zwembaden, kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van maximaal € 400,-.

Voorwaarden
1. Het bedrijf en de medewerker vallen onder de cao Recreatie of cao Zwembaden.
2. Je hebt de kosten gemaakt voor het traject.
3. De EVC-procedure is gevolgd bij een erkende EVC-aanbieder die werkt volgens de kwaliteitscode EVC.
4. Je declareert het EVC-traject via het subsidieportaal, daarbij heb je nodig:
– kopie salarisspecificatie van de medewerker;
– kopie factuur EVC-uitvoerder;
– kopie EVC-rapportage.

Interessant voor jou

Cao - Pensioen
  • Foto

    Vakbondsverlof

    KIKK heeft een regeling Tegemoetkoming Vakbondsverlof (TV) ingesteld.

  • Foto

    Arbeidsmarktadviesgesprek

    Heb je als ondernemer, HR-functionaris, personeelsvertegenwoordiging of ondernemingsraad behoefte aan voorlichting of advies op het gebied van arbo, arbeidsmarkt of scholing, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Zoek op jouw interesse